Scari interioare RONDA T

Scari care combina forma elicoidala cu o urcare si coborare lejera, specifica rampelor drepte.

Descriere generala

Scara RONDA face parte din marea familie a scarilor in spirala si se distinge prin doua caracteristici aparte:

  • este realizata in intregime din lemn
  • are o forma exterioara patrata

 

Fiind realizata in intregime din lemn scara RONDA poate fi incadrata in categoria scarilor traditionale dar nu si clasice deoarece forma in spirala o apropie mai mult de cele moderne.

Treptele din lemn avand o forma speciala ce permite rotirea continua sunt asezate la unghi de 30 de grade una fata de alta pe un pilon central iar structura autoportanta este completata de o balustrada din lemn cu montanti pe fiecare colt care are si rol de sustinere.

Toate componentele principale sunt fabricate din lemn de esenta tare( fag ) finisat cu grija intr-o varietate de culori si combinatii.

Configuratii

Scara RONDA fiind in esenta o scara in spirala se poate configura doar in acest mod, diferenta facandu-se prin alegerea locului de intrare si iesire si implicit prin unghiul dintre prima si ultima treapta ( in general se recomanda 3600). Se executa standard la dimensiuni de 1200, 1400, 1600mm (latura patratului), inaltimile fiind variabile.

Culori

Lemn:
alb transp.
cires
fag natur
mahon
nuc
stejar auriu
stejar natur
wenge

Recomandari

ATENTIE! Perceptia culorilor poate diferi in functie de lumina ambientala si setarile monitorului! Compara si aici paleta de culori pentru lemn.

Scarile RONDA se recomanda acolo unde spatiul nu permite o desfasurare in rampa si se asorteaza foarte bine cu un decor de interior traditional, clasic, emanand caldura si fiind in acelasi timp aerisite si luminoase.